Teman Kome Weh....

Jumaat, Julai 15, 2011

MBI jawab cadangan Karyawan Pk

Tukar nama jalan perlukan kajian

MANJOI – Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) menyatakan pihaknya menerima permohonan daripada Persatuan Karyawan Perak agar nama Jalan Caldwell ditukar kepada Jalan Pawang Ana.

Setiausahanya, Datuk Abdul Rahim Md Ariff berkata, banyak perkara yang perlu dipertimbangkan untuk menukarkan nama jalan berkenaan dan memerlukan kajian yang lebih mendalam.

“Memang ada permohonan daripada pihak berkaitan agar menukar jalan berkenaan kepada Pawang Ana namun kita perlu pertimbangkan banyak perkara kerana ia akan memberi impak kepada kawasan itu sendiri.

“Bila dah tukar ia akan beri kesan kepada penduduk di kawasan berkenaan, perlu tukar poskod dan sebagainya malahan kawasan berkenaan amat terkenal dengan kawasan yang membangun serta penuh dengan nilai komersial,” katanya kepada pemberita ketika lawatan turun padang ke Kampung Sungai Tapah di sini semalam.

Katanya, MBI sehingga kini masih dalam peringkat mengkaji secara menyeluruh cadangan daripada Karyawan Perak dan pihaknya belum lagi membuat sebarang keputusan.

“Memang kami terima permohonan rasmi daripada mereka dan sehingga kini belum ada lagi tindakan yang diambil dan kita sedang kaji dengan lebih mendalam perkara ini.

“Isu ini tidak sama dengan Jalan Ismail Shah Bodin yang baru diluluskan kerana ia tidak melibatkan poskod dan sebarang kediaman penduduk jadi mudah kita luluskan. Jadi, Jalan Caldwell ini berlainan sedikit malah perlu kajian mendalam,” katanya. Sinar Harian Edisi Perak 15 Julai 2011

sumber: http://www.sinarharian.com.my/sh/perak/content/story9329170.asp

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts with Thumbnails