Teman Kome Weh....

Sabtu, April 04, 2009

Kecoh di Masjid Pekan Terong

Petugas Pemuda PAS Selangor akur dengan arahan kasar dari pengerusi mesjid yang naik berang kononnya tidak mahu mana-mana parti politik berada dalam kawasan mesjid. saya sempat bertanya "adakah abang pakai duit abang untuk bina mesjid ini, menyungguh sangat, sabarlah" rupanya dia makin naik minyak. Maklumlah terlalulah UMNOnya dan Islam Hadharinya.

Petugas Pemuda PAS Selangor ditempelak secara kasar oleh pengerusi masjid yang naik berang kononnya tidak mahu mana-mana parti politik berada dalam kawasan masjid.

Sebelum itu kenderaaan dan petugas memulai mengagihkan kelapa jelly dan risalah di dalam kawasan mesjid berhampiran pintu pagar utama. Disinilah bermulanya episod naik angin dan suara tinggi "saya diamanahkan untuk jaga mesjid ini, saya minta keluar". Semuanya tenang dan terkawal perasaannya kecuali si pengerusi mesjid yang nampaknya sudah "hilang air sembahyangnya".

Sebelum itu kenderaaan dan petugas PAS mulai mengagihkan kelapa jelly dan risalah di dalam kawasan masjid berhampiran pintu pagar utama. Disinilah bermulanya episod naik angin dan suara tinggi “saya diamanahkan untuk jaga masjid ini, saya minta keluar”. Semuanya tenang dan terkawal perasaannya kecuali si pengerusi masjid yang nampaknya sudah “hilang air sembahyangnya”.

aksi dari jauh, cekak pinggang berbaju putih itulah si pengerusi mesjid. Anehnya yang lain tidak menyokongnya, nmpaknya layak letak jawatan kerana sudah buat keputusan sendiri dan halau tetamu Allah sesuka hati.

Aksi dari jauh, cekak pinggang berbaju putih itulah si pengerusi masjid. Anehnya yang lain tidak menyokongnya.

1 ulasan:

  1. Nampak sgt pengerusi masjid jahil agama...sedangkan Di Zaman nabi S.A.W pun nabi berpolitik dalam masjid...kepada tuan pengerusi masjid belajar lah ilmu agama dgn dalam lagi jgn memilih ust. yang penting Ilmu...

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails